Menu

Bio-zeliščna savna

Bio ali z drugimi besedami zeliščna savna je kombinacija suhe in parne savne v enem. Zeliščna savna dosega temperaturo največ 55 stopinj C in vlažnost do max. 60 %. Običajno pa je optimalna uporaba savne pri temperaturi 50 stopinj C in vlago okoli 60 %.

Od navadne finske savne se razlikuje po tem, da ima vgrajeno posebno Bio peč s parnim uparjalnikom. Kabina savne ponavadi ostaja ista, kot pri finski savni. Bio peč, ki ji lahko rečemo tudi dvosistemska peč ima to prednost, da lahko deluje kot navadna finska, ali kot zeliščna bio peč. Preko digitalne nadzorne plošče lahko izbiramo delovanje med dvema režimoma savnanja. Nadzorna plošča avtomatsko meri vlago v zraku in se samodejno vklaplja in izklaplja, ko je dosežena želena vrednost.

Tej vrsti peči nekateri pravijo tudi parna peč, saj ima nekatere karakteristike parnih peči in je do neke mere tudi nadomestek turške savne.

V peči je vgrajen rezervoar z vodo, katera hlapi v prostor savne. Vanj po želji dodajate arome in dišave ter tako poleg vlage v savni, vdihujete tudi različne vonje, ki blagodejno vplivajo na vaše zdravje in počutje.

Namenjena je osebam, ki si želijo aromaterapije in inhaliranja toplega zraka z različnimi vonji, predvsem pa tistim, ki želijo svojim dihalom najboljše. Idealna je tudi za starejše savniste.

© 2018 B.J. FIT – FITNESS & WELLNESS CENTER, KU-CI d.o.o. | Vse pravice pridržane