1. ZAČNITE POČASI.
Izogibajte se hitrim spremembam in pustite telesu, da se novosti navadi počasi in postopoma. Ne črtajte vseh jedi iz jedilnika od enkrat.
2. VEDNO NAČRTUJTE.
Kadar ne načrtujete priprave svojih obrokov v naprej, se hitro znajdete tam, kjer prodajajo hitro hrano.
3. JEJTE PO SVOJEM OKUSU.
Jejte tisto v čemer uživate. Kuhanje vam bo tako postalo bolj zabavno in z veseljem se boste radovedno učili novih receptov.
4. V TRGOVINO POJDITE Z NAKUPOVALNIM LISTKOM.
Tako se lahko izognete lačnim očem, in nakupite samo tisto, kar zares potrebujete.
5. JEJTE TOPLI IN SVEŽE.
Izogibajte se v naprej pripravljeni zamrneni hrani.
6. JEJTE RAZNOLIKO.
Vaš vsakdanji jedilnik mora vsebovati vsa živila prehranske piramide. V ravnovesju je moč.
KAJ IN KDAJ JE NAJBOLJ PRIMERNO ZAUŽITI OBROKE PRED TRENINGOM
KAKO SESTAVITI OBROK PO TRENINGU?
Namen dopolnine hrane je čim hitreje napolniti izpraznjene zaloge glikogena z ogljikovimi hidrati, elektroiti ter vodo in stem obnoviti okvarjena tkiva. Hitrejša in obsežnejša kot je izguba ogljikovih hidratov med aktivnostjo večja bo morala biti tudi nadomestitev le teh.