SVET SAVN

Ponujamo vam odličen ambient za sprostitev v paru, družbi s prijatelji ali sami. Na razpolago imamo 4 savne in samo 6 ležalnikov, zato ni nikoli “gužve”.

TURŠKA

INFRA RDEČA

FINSKA

BIO-ZELIŠČNA

Play Video

Obratovalni čas

Vstop v svet savn je ob predhodni rezervaciji možen vsak dan od 09:00 ure dalje. Rezervacije sprejemamo na 031 373 500.

Pravilno savnanje

Priporočila za ljubitelje savnanja

Pred vstopom v savno je obvezno prhanje, s tem se koža razmasti in pore pripravijo na znojenje. V savno vstopimo obrisani, saj bomo le z osušeno kožo dosegli največji učinek potenja.

Prvo savnanje naj bo kratko, 10 minut na srednji stopnici, po savnanju sledi 1 do 2 minuti počitka za ohladitev nato prhanje, po prhi sledi počitek, ki traja dvakrat dlje kot samo savnanje.

Drugo savnanje je daljše in traja 12 minut, sledi 1 do 2 minuti počitka za ohladitev, nato prha in počitek, ki je dvakrat daljši od savnanja.

Tretje savnanje je še daljše in traja 15 minut, sledi 1 do 2 minuti počitka za ohladitev, nato prha in počitek, ki je dvakrat daljši od savnanja.
Sledite notranjemu občutku in si prilagodite dolžino ogrevanja in ohlajanja

Nenadno in hitro ohlajanje ni priporočljivo. Ljudje, ki jih skrbi zdravje naj se posvetujejo z zdravnikom.

Savnamo se popolnoma goli brez oblačil ali pokrival, saj s tem preprčimo znojenje in morebitno slabost zaradi pregrevanja. Vsedemo / vležemo se vedno na brisačo, celo telo mora biti na brisači.

V savni lahko ležimo ali sedimo, vendar predno zapustimo savno sedemo, ker tako v telesu vzpostavimo normalen pritisk in se izognemo vrtoglavici.

V parni savni ne uporabljamo brisače.

V savno odsvetujemo s polnim želodcem. Krvni obtok v savni je močno obremenjen, saj kri sodeluje v procesu prebave, kar pa ne gre skupaj s savno.

V savni med znojenjem izgubimo veliko tekočine, ki jo je potrebno nadomestiti. Izgubljeno tekočino nadomestimo s pitjem brezalkoholnih pijač, ki bodo pomagale ohlajati naše telo. Priporočljivo je pitje tekočine v fazi ohlajevanja.

Pred obiskom savne je zaželjeno, da s kože očistimo make-up ter odstranimo nakit, saj bo le tako telo pripravljeno na znojenje in ne bo oviralo izločanje žlez lojnic in znojnic. Savnanje blagodejno deluje na mastno kožo, saj pripomore k odstranitvi ogrcev, pri suhi koži pa priporočamo uporabo bio-zeliščne savne.

V savno vstopamo hitro, sedemo na prosto mesto se ne pogovarjamo glasno in spoštujemo obzirnost do drugih. Vrata v savno zapremo hitro in tako preprečimo vdor hladnemu zraku.

Skok pod hladno prho ni le za pogumne. Pod mrzlo prho se bo razširjeno periferno ožilje skrčilo in nenadno spremembo bomo čutili kot ugodje, s tem pa se tudi prekine potenje in možnost ohladitve ter prehlada.

Krčenje in širjenje perifernega ožilja pripomore k vitalnosti mišičevja v stenah žil, kar zavira proces staranja ožilja.

Po savnanju je priporočljivo kožo oskrbeti z mlekom za po kopanju ali hranilno kremo.