PRVIČ V FITNESU?

Telesna vadba ne vpliva pozitivno samo na naše fiziološke procese, ampak tudi na socialne in psihološke. Ob telesni vadbi se lahko družimo s prijatelji in obenem utrjujemo svojo psiho.
Nekateri izmed pozitivnih učinkov vadbe na socialnem in psihološkem področju so:
– zmanjšuje stres
– poveča nam samozavest
– naredi naš vsakdan bolj zanimiv
– s športom se zamotimo in preusmerimo misli od manj prijetnih stvari
– preko ukvarjanja s športom spoznamo nove ljudi, s katerimi lahko delimo nove izkušnje.

5 zlatih pravil KAKO ZAČETI TRENIRATI KOT POPOLNI ZAČETNIK

Vsak začetek je težak. DEJSTVO.
si pripravljen ?
Pripravili smo ti 5 zlatih pravil kako se le tega lotiti brez vrtoglavice:
 
1. NE ZAČNITE NA VSO MOČ. Vadbo vedno predhodno prilagodite svojim sposobnostim, okolici in cilju.
 
2. pred vadbo obvezno RAZTEZANJE mišic. Kratko 10 minutno ogrevanje mišičnih skupin celega telesa.
 
3. Med izvajanjem vaj smo pozorni na pravilno DIHANJE. Predvsem pri aerobni vadbi je bistven vnos zadostne količine kisika, ki ga lahko dobimo zgolj z globokim izdihom in dolgotrajnejšim vdihom.
 
4. PRAVILNO IZVAJANJE VAJ. V kolikor niste samozavestni ali vajo izvajate pravilno lahko brez skrbi povprašate osebje na recepciji ali se dogovorite za individualno uro osebnega trenerstva.
 
5. na koncu ne pozabite VZTRAJATI in doseči zastavljen cilj z redno vadbo.

PRVO SREČANJE Z PROSTIMI UTEŽMI

Če so UTEŽI pripomoček, ki ga šele spoznavaš ali pa se ga zaradi neznaja izogibaš, je to zapis, ki ga ne smeš spregledati.
 
1. Pred začetkom moramo mišice pripraviti na večji napor z 10-15 minutnim ogrevanjem. S tem se bomo lažje izognili poškodbam.
 
2. Teža uteži za začetek ni toliko pomembna je pa potrebno vedeti, da je idealna masa tista, pri katri se mišica utrudi po 12-15 ponovitvah. Tiste, ki jih ne boste mogli dvigniti niti desetkrat, ne da bi bili utrujeni, so pretežke.
 
3. Težje kot so uteži in mankrat ko ponovite gib, bolj krepite mišice in pridobivate moč. Če uporabljate nekoliko lažje, vendar naredite več ponovitev, pa izbolšujete vzdržljivost.
 
4. Obstaja ogromno vaj, kaj vse lahko počnete z utežmi. Najpomembneje je, da poskusite obremeniti čim več različnih mišičnih skupin in se osredotočite na večje mišice telesa. Priporočljivo je dnevno menjati vaje za zgornji in spodnji del telesa.
 
5. Če pa te skrbi pravilna izvedba vaje, pa ti priporočamo, da se posvetuješ z našimi osebnimi trenerji.
 

KDAJ LAHKO PRIČAKUJEMO PRVE VIDNE REZULTATE?

Rezultati po prvem mesecu vadbe še nebodo vidni. Opazno bo le rahlo izboljšanje, katero se kaže kot kombinacija mišičnega tonusa in boljšega počutja. Po 3 mesecih je razlika očem že očitna in šele po 6 mesecih večina vadečih doseže tisti realni cilj, ki si ga je postavila. Pa naj bo to dobro počutje, izguba odvečnih kilogramov ali preoblikovanje telesa.
 
Hitreje kot bi želeli videti prve rezultate treninga in napredek, več časa in energije bo potrebno vložiti. Šport te predvsem disciplinira in nauči reda, Vztrajnost pa je tista, ki ti pomaga, da se pobereš, ki nam pomaga premagovati ovire in nas lahko pripelje do pomembnih rezultatov.
 
 
❗️ BODITE VZTRAJNI, NAREDITE SPREMEMBO ❗️