Menu

Masaže

Klasična švedska masaža

Masaža velja za eno najstarejših in najpreprostejših oblik zdravljenja in načina za izboljšanje počutja. V starih tradicionalnih kulturah, še posebej na Vzhodu, je veljalo, da redna masaža koristi ljudem vseh starosti.

Klasična ali švedska masaža združuje v sebi grške, kitajske, egipčanske in rimske tehnike masiranja in je osnova higienski, športni in medicinski masaži. Zajema obdelavo (manipulacijo) mehkih delov telesa na področju nog, rok, zgornjega dela prsnega koša, trebuha, hrbta in obraza. Še posebej se jo priporoča fizično in psihično obremenjenim ljudem, športnikom, poslovnežem, ljudem s kroničnimi bolečinami v hrbtu ali drugje. Predstavlja tudi odlično dopolnitev fizični aktivnosti.

Pozitivni učinki masaže se kažejo na fizičnem, energetskem in psihološkem nivoju. Tako ugodno vpliva še zlasti na kožo, skeletne mišice, živce, sklepe in obsklepne strukture, obtok krvi in limfe, na prebavila in dihala. Psihološki učinki pa so vidni predvsem v izboljšanju duševnega počutja, dvigu samozaupanja in sprostitvi. Masaža aktivira sproščanje hormonov sreče, prinaša energetsko ravnotežje in kar je v današnjem času zelo pomembno – osvobaja nas stresa. Tako je lahko odlična ideja za darilo, ki ga privoščimo sebi ali pa morda dragi osebi.

 

 

Masažni tretma – masaža hrbta

Masaža hrbta  je močnejša masaža, s katero dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice. S pritiskom in masažo teh mišic odpravimo mišične zatrdline-vozle, ki nastajajo zaradi motenj v lokalni presnovi in dolgotrajnega mišičnega naprona. Celotna hrbtenica se ogreje, raztegne, poveča se gibljivost celotnega ramenskega obroča. Pospeši se odvajanje strupov, ki so se nakopičili zaradi nezadostne prekrvavljenosti. Povečana prekrvavljenost tudi omogoča medvretenčnim diskom, da dobijo dovolj hrane.

Terapevtska masaža hrbta je edinstvena masaža, ki se izvaja pri vseh lažjih ter težjih problemih in poškodbah. Izvajanje se odsvetuje le pri močni osteoporozi ali svežih poškodbah. Indikacije: vse stare poškodbe hrbtenice, posedanje vretenc, hernija diska, problematična degenerativna stanja, išijas, lumbago… Lažje težave pa lahko že po eni do petih masažah popolnoma izginejo.

Terapevtska masaža hrbta je učinkovita metoda lajšanja hudih kroničnih bolečin in odpravljanja manjših kroničnih problemov s hrbtom. Stranskih učinkov ni. Ena terapija izboljša stanje za nekaj dni, več terapij v razumnih presledkih pa lahko odpravi tudi dolgotrajne kronične težave. Hrbtenico delimo na tri glavne predele (vratni, prsni in ledveno-križnični). V okviru teh predelov se masaža osredotoča na vretenca in diske, kjer je dokazano največ težav. Z rednimi obiski terapevta bolečine občutno omilimo in preprečimo poslabšanje stanja pri zelo hudih deformacijah.

Kraljevska masaža

Kraljevska masaža je namenjena popolni sprostitvi, saj se dobesedno izvaja od glave do pete. Masaža je prijetna, neboleča, srednje intenzivna ter nahrani vašo dušo in telo!

Prav tako je lahko odlično darilo, ki ga bojo vaši ljubljeni zagotovo z veseljem izkoristili!Kraljevsko masažo začnem z nežno 20 – 30 minutno masažo obraza. Masaža obraza nam omogoči popoln odklop, saj nas nekako prisili, da obmolknemo, zapremo oči in se prepustimo mislim ter zvokom prijetne glasbe, ki masažo spremlja. Potem nadaljujem z masažo celega telesa, torej rok, nog, hrbta, po želji tudi trebuha in zaključim z 20 minutno masažo stopal.

Rezultati po masaži so prekrasni. Telo je sproščeno, nahranjeno s kvalitetnimi olji, misli pa so čiste in jasne.

Kraljevska masaža je masaža celega telesa, traja 120minut in stane 65€.

Relaksacijska masaža

Relaksacijska ali sproščujoča masaža je namenjena sprostitvi utrujenih mišic in hitrejšemu odstranjevanju kislih presnovkov, ki nastajajo v mišici pri velikih naporih. S to masažo tudi preprečujemo nastanek mišične mrzlice oz. “muskelfibra”. Masaža se izvaja z nežnimi gibi, zaradi prav posebneobčutljivosti in bolečnosti utrujenih mišic in ne sme biti pretrda.

Sproščujoča masaža je primerna za osebe, ki imajo stresno delo in koristijo masažo kot protiutež stresu, za športnike, ki tekmujejo in želijo razviti vse potenciale za doseganje uspeha, za osebe z visokim krvnim pritiskom ter za vse ostale osebe, ki cenijo učinke masaže na njihovo življenje.

Športna masaža

Športna masaža je specializirana masaža namenjena tako rekreativcem kot vrhunskim športnikom. Tehnike športne masaže se osredotočajo na posebne mišične skupine, aktivne v posameznem športu, služi pripravi in ohranjanju športnikove forme, izboljšanju psihofizičnega stanja ter preprečevanju in odpravi možnih poškodb. Cilj terapije je tudi vzpostaviti normalno in neboleče gibanje in koordinacijo ter povrniti funkcionalno stanje pred poškodbo.

Športna masaža po športnem udejstvovanju pomaga pri zmanjšanju otekanja po pojavu mikropoškodb, sprosti utrujene in zategle mišice, pomaga vzdrževati raztegljivost mišic, pospešuje krvni pretok in s tem pospešuje odplavljanje mlečne kisline in stranskih produktov presnove ter znižuje pojavnost krčev. Prav tako pospešuje športnikovo okrevanje in lajša mišično bolečino.

© 2018 B.J. FIT – FITNESS & WELLNESS CENTER, KU-CI d.o.o. | Vse pravice pridržane